menyálagrandpapá
Hembesöket hos pappa innebar träff med Eves härliga canadensiska papá och som vanligt mycket god mat, vi började med lite senaps - konjaks- och chilisill, ägg, knäckebröd, rödlök och dill.

Huvudrätten blev en fisk- och skaldjursoppa med saffran, grädde och en lite koriander och lime.

Sist med inte minst mättande fick vi vit chokladpannacotta med hallonbärsås och Leo-Pascals chokladrulltårta.

recept på pannacotta:
Pannacotta:
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
75 g strösocker
4 st blötlagda gelatinblad
240 g vit choklad, hackad
Halloncoulis:
250 g hallon
florsocker

Huvudrätten blev en fisk- och skaldjursoppa med saffran, grädde och en lite koriander och lime.

Sist med inte minst mättande fick vi vit chokladpannacotta med hallonbärsås och Leo-Pascals chokladrulltårta.

recept på pannacotta:
Pannacotta:
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
75 g strösocker
4 st blötlagda gelatinblad
240 g vit choklad, hackad
Halloncoulis:
250 g hallon
florsocker
Gör så här
1. Blötlägg gelatinbladen i vatten 20 minuter innan tillagning. Koka sedan upp grädden och mjölken i en kastrull. Tillsätt sockret och chokladen. Krama ur gelatinet och lägg ner det också. Låt allt smälta under omrörning.
2. Sila bort överflödig vätska och häll sedan upp allt i portionsformar. Låt stelna i kylen i ett par timmar.
3. Mixa hallonen till en puré med en stavmixer (eller gaffel). Sila bort kärnorna med en finmaskig sil och smaka av med florsocker. Vänd sedan i de färska bären. Servera med pannacottan!
tinny
Kommentarer
Trackback