borsjtj
Rödbetsoppa med creme fraichéröra, olivbröd, grekiskt bondbröd och öl var en hit ikväll hos Josefine och Katten, vi ska införa en soppdag i veckan (säger vi iallafall)..

Recept såhär i höstmörkret:
6-7 (500 gram) råa rödbetor
2-3 gula lökar
1-2 morötter
en bit (250 gram) vitkål
2-3 msk smör
1 1/2 liter buljong, grönsaks eller kött
1 kryddmått svartpeppar
1-2 lagerblad
1-2 msk vinäger
lite salt
gräddfil eller motsvarande till servering

Recept såhär i höstmörkret:
Skala och skär alla grönsakerna fint, spara en av rödbetorna.
Fräs de strimlade grönsakerna i smöret i en rymlig gryta - låt dem inte få färg!
Tillsätt buljongen (vatten + tre buljongtärningar) och kryddor.
Koka under lock på svag värme upp emot en halvtimme.
Stax innan soppan är klar tillsätter du den sista rödbetan finriven. Detta ger fin färg till soppan.
Servera soppan med en klick gräddfil eller yoghurt.
Kommentarer
Trackback