himma

Efter många luncher och middagar ute är det dags att laga mat hemma istället, vi hade inte särskilt mycket i kylskåpet men lyckades rafsa ihop med färskpotatissallad med salladslök, grönt äpple och citron-senapsvinegrette, rivna morötter med russin, gantoreggiakorv, varma körsbärstomater och knaprig salami. 

   

B.A.R

Tisdagskväll spenderades på B.A.R (blasieholmens akvarium & restaurang) http://restaurangbar.se/ där vi bland annat fick i oss helgrillad röding, knot och sea bass. Tillbehören var risotto (med riktigt mycket parmesan, mums), färskpotatis med salladslök och kaprisolja, gulbeta med fetaost, advokado-, gurka- och alfagroddsallad, sikrom-cremé fraiche..

B.A.R har samma ägare som LUX som jag och sofie arbetade för på Brohof Slott. Det var riktigt riktigt gott och prisvärt, ät där!


rosendals

Det blev besök på Rosendals Trädgård (www.rosendalstradgard.se) där vi mumsade surdegssmörgåsar med rökt skinka och örtcremé, kardemummabullar och gott kaffe.




rått

Tillbaka efter två veckor i huvudstaden, fullt av härliga timmar med Sofie och Amanda, evighetslånga men roliga pass på Brohof slott och massor med god mat.

Första dagen började jag, Sofie och Peder med en lunch på Råkultur (Kungstensgatan 2) där vi njöt av sushi på picknickfiltar. Rekommenderas!



sthlm

Imorgonbitti lunkar jag upp till Stockholm för sofieammeträff, stolfhäng och ganska mycket jobb för Brohof Lux. Får se om vi två syskon lyckas ta lite matbilder.. sist åt vi på Rosendals Trädgård..


leka i sand

De senaste dagarna har jag arbetat för fina Amanda med Leksands Knäckebröd under Falsterbo Horse Show. Varmaste dagarna sedan 1994 märktes ganska väl i vårt tält. Tips tips är Linfrö-knäcket med Milko-osten Storsjö Svart.



susy

sommarmat från samuraj...


Peanut Butter Cookie Dough

Ja.. bara namnet säger ju sig självt. Riktigt god (mättande) fullträff.


Porkface




Kristoffer

Helstekt gris är nästan efterblivet gott, detta förtärdes under midsommarafton.

VEN

Igår cyklade vi runt Ven, attsingen vad fint där är! 45 kr t/r med sommarkortet, tips tips. Vi åt rökt makrill i hamnen och grillade choritzo, kabanoss, salsiccia och kycklingspett.





långa längtan efter mat

Helene fyllde pyttelite äldre och maten var självklart i lika gott skicka som damen ifråga. Vaniljpannacotta med rabarberkräm och kolapinne var fantastisk!






RSS 2.0