mindagifönstretdel2

Efter frisörbesök åt jag och bästisHanna på RÅÅ, vi tog dagens meny vilket bestod av 9-bitars sushi och misosoppa för 69 kr. De gör riktigt bra grejer där, tips! Vi satt i en helt vindstilla passé i bara linne och blev helt stekta. Jag håller med Lina, VÅREN ÄR HÄR!

Sedan cyklade jag hem och åt vindruvor i solskenet, jag slumra faktiskt till och vaknade av fina Amanda som ringde och väckte mig för påminnelse om afterwork. Efter en liten liten latte på Pronto med Amanda träffade jag upp mina gamla arbetskamrater på Czechpoint (lilla torg). Ni som gillar cider som inte är alltför söt bör prova Sommerset! Efter att ha firat en massa olika saker (marcus klarade teorin, johan ska bli pappa..) med cigarrer och stora tjeckiska öl ville killarna gå och se fotbollen. Det var väl ungefär där jag bestämde mig för att cykla hem med mitt fantastiska ointresse för sport.






blue

Igår var sötaste Jennica hos mig, vi ät Hoisin-wok och försökte reda ut alla livets viktigheter. Till efterrätt hade hon med sig praliner från Kahls kaffe, den godaste var blåbär-och nougatpralinen. Mumma.




frukostfavoriter



Godmorgon med extra kalcium (ja, jag går på allt) apelsin, persika och mango är superb.

slippery fish

Dagen började bra med frukost i solen (ja jag vet att klockan är halv två på bilden). Men var kom alla molnen ifrån nu? Jag har fixat lite saker på stan och köpt flytande fiskolja, jag brukar äta omega3-kapslar men ville testa en ny form. Den flytande oljan ska jag sätta i mig 1-4 matskeder per vecka av, så jag hällde ner 1 tsk i min smoothie. Lite smakar det ju men fortfarande inte äckligt för den är smaksatt med citron. Jag skulle nog dock inte äta den som den är, utan blir nog bäst att hälla i den i valfria drickor.

Ikväll kommer nog Jennica över för lite mat och massor av prat. En av ingredienserna kommer bli koriander. Jennica jobbar som kock men hon är alldeles för ljuvlig och söt för att någonsin säga att jag lagat något äckligt till henne (som Kristoffer). Perfekt!








spot

Jag sov 12 timmar inatt. La mig 00, vaknade 12. Så jag var nog rätt trött. Efter tentan igårmorse cyklade jag, Nicole och Josefine för att luncha. Vi gick väl 4 varv längst lilla torg men var för trötta och hungriga för att bestämma oss. Tillsist blev det Spot (ligger vid Hansa), jag och Josefine delade en capricciosapizza och Nicole tog deras vegetariska lasagne. Pizzan får 3 av 5 glasögon, stenugnsbakad tunn botten med god salt skinka, ruccola och mozzarella. Den kunde dock fått smaka lite mer.


Tryffel

Är det något som är gott, så är det fan ta mej tryffel. Jag åt en fantastisk rätt i Venedig för ett par dagar sedan: Taglioni, (Smör) och färsk vit tryffel (ett helt BERG!)

Behövs inget mer... genialiskt!





Ska försöka göra ett par inlägg i veckan, ett recept vore på sin plats också...

Kristoffer

Risiflirti



Något annat som får 5 av 5 tussilagos (det kallar hanna mig ibland) är Sommarflirt från Risifrutti, som bekant är jag knäsvag för sånthär och bara designen får mig på fall. Sedan att smaken är smultron hjälper till en hel del. Jag åt en vid kramp-pausen under tentan idag. Julsmaken Vintermums med kanel och björnbär/blåbär var också riktigt god!


MONGO

Det var ju inte jättesmart att radera alla bilder i kameran, attsingen! Självklart hade jag bunkrat upp med alldeles fantastiska skapelser som ni nu inte får ta del av. Nej, men jag fångade en stor humla bredvid min skål med mango, det var rätt fantastiskt. Där fanns även bilder på fetaost. Ja ni fårstår vad ni missar va?

På tal om mango för denna dricka 5 av 5 tussar!


sunnysaturday

Nej det vore dumt att klaga när jag fått plugga med solen lysande på mig med en björnbärssmoothie bredvid och en banan i handen?

 




food for 2

Äntligen har jag lurat hit sällskap som jag kan laga mat till, nu när jag har pojkvänsfritt så har jag en tendens att bara äta müsli till kvällsmat. Jag ogillar starkt att laga mat till mig själv. Men mamma och jag har ätit spaghetti och köttfärssås ikväll, för att få den extra god har jag chili, vitlök och buljong i...

Kära Kristoffer som fyllde 24 år igår har även kommit hem från Rom, så nu hoppas vi på fina uppdateringar, eller hur!

Grattis!



                         

dotty


miss josefine har lurat i mig att köpa Kalles prickiga ganskamycket ickefria kaviar. Hata mig nu inte Kristoffer men den är god och lite beroendeframkallande. Efter en stor frukost har vi vart några duktiga hjärnor som försökt förstå oss på tentan. Jag är nog lite av religionen Det ordnar sig, så därför tycker jag att vi alla ska gå ut i helgen! Dans ger kreativitet, sa inte lärarna det?

Yvonne

Jag och mamasan hälsade på kära mormor i veckan, hon är en kaxig liten dam på 92 år. När vi satt och åt smörgåstårta vände hon sig till en riktigt tjock kvinna som arbetar på hemmet och sa på norrländska: Det är värst vad du äter! Borrby kan vara så bonnigt som det bara går, fick höra byns skvaller och fick veta att i söndags var det dags ICA´s 30-års kalas som firades med kallskuret och idol-Ola. Jau ja vidd ju di att hon nig gutt nid 25 kelo..

På vägen hem såg vi 3 fasaner och 1 räv!


smooth criminal

Idag dricks det smoothie av banan, jordgubbar, björnbär, apelsinjuice, mjölk och real apelsinsaft. Lite björnbär och honung på toppen.







soppgubben

MAH´are, Har ni sett gulliga soppgubben bredvid pastamannen? Lisch-Malin tipsade mig och han var så söt, men viktigast av allt var sopporna såklart. Jag åt en oxköttssoppa och Malin krämig champinjonssoppa, det smakade alldeles ypperligt och kostade dessutom bara 35 kr med bröd. (extrapoäng för att vagnen ut att vara snodd från en 60-tals circus!).

Lunchrestaurangen Zoupa Dupa som gubben kommer ifrån ligger på Möllan och skaparna bakom är Carib Kréol! Fick 4 av 5 av sydsvenskan:

http://www.sydsvenskan.se/mat-och-dryck/bong/article426655/Smaskig-slackersoppa.html


måndagens

Apelsinkotlett med fänkålsragu.

För att göra ragun: strimla charlottenlök och en stor fänkål. Koka upp i ca 2 dl grädde (matlagninggrädde fungerar också) och låt puttra tills fänkålen blir lite mjuk. Smaka av med vitpeppar, salt och rivet apelsinskal.


kärlek



Jag fick serverat en av mina favoriter i måndags, ostkaka med grädde och sylt! Har ni inte smakat så kanske ni inte tycker det är särskilt gott, men jag är uppvuxen med det och älskar det! Jag är väldigt svag för ålderdomsgeggor som risgrynsgröt, mannagrynsgröt och då ostkakan.

im lovin it



hear hear, nu kommer supertips för alla er müsliälskare (som dessutom bor i Malmö), på Coop (värnhem) kan man nu köpa Paulins müsli med guinoa och pumpafrön för 10 kr! (annars runt 40 kr) Som en cheeseburgare, fast mycket bättre.

wrap this up

...avslutar kvällen med clementin, té och Bianco e Cannella-choklad (finns på kahls kaffe). Mina stackars fötter har dansvärk. Jag är såklart superavundsjuk på min kära broder Stolf som åker till Rom imorgon, ät massor av pasta och drick loads of wine för mig!


Jaja

Jag har, som alla redan kanske vet, brutit alla mina fingrar för några veckor sedan. Det är ju därför jag inte kunnat blogga så mycket, men nu är jag igång igen...förutom att jag ska ha ett uppehåll på 9 dagar från och med imon! Men då befinner jag mig i Italien och frossar i god mat och nya bloggrecept/tips.

I vecka har det ätits Gyoza på ett litet sushihak i Brommaplan. Så grymt goda att jag inte kunnat sluta tänka på det!
Det är ungefär som stekta dumplings gjord på fläskfärs. Vi åt det faktiskt i julas hos Eve, Tinny.





Kristoffer


plans

ps. igår blev vi visst bjudna till Copenhagen och Mona/Karsten, Mona utlovade jordärtskocksoppa och knaprig bacon till förrätt, följt av honung- och soyamarinerad oxfilé fylld med mozzarella, basilika och soltorkande tomater tillsammans med ruccolasallad av russin, apelsin och morötter till huvudrätt och sist men inte minst en kladdig chokladkaka med daimkräm till efterrätt. I'll be there!


pardy

Igår hade http://jesuisunepaparazzi.blogg.se/, Sanna och Jackline 25års-galej. Det var totalt helt superlyckat, grym lokal, härligt folk, världens bästa musik och dans hela kvällen. För att alla 60(någonting) tappra själar skulle orka med en helkväll fick vi middag, efterrätt och nattamaud! Jag blev mäkta imponerad över att de tillochmed bakat brödbullarna helt själv (mest för att Lina hade bakat dessutom, det är cred). Runt halv 3-snåret satte vi i oss kokt korv med bröd och drack iskall mjölk till, perfekt avslutning!


easter









Lite klassisk påskmiddag, lite jobb, lite plugg och mycket godisätning

tji

Jag skulle jobbat just nu i denna minut men var visst för lugnt, jag som trodde alla ville shoppa och dricka kaffe idag? Igår var smockat med folk runt gågatan och jag blev så hetsad att jag shoppade skor och grejer (typ). Skulle egentligen bara fika med Hanna och Erika, de fick iallafall i sig en grov chibatta med getost, honung och valnötter och jag smaskade på en varm kanelbulle. Sen vill jag bara meddela att det finns sällskapliga blommar på Coop:


milkforlazy


Om du vill göra proffslatte hemma men inte har ork till att skumma mjölk för hand finns Latte Pronto från OBH nordica. Häll i mjölk, stäng locket och tryck på knappen! Mjölkskummaren stänger automatiskt av sig när mjölken är varm och/eller skummad. Också gott till varmchoklad eller chaité. Kanske lite hädiskt tips med tanke på mitt nuvarande extrajobb, men visst skulle man vilja ha en hemma?





RSS 2.0