Thii bread.

Mariloys äppelbröd från kokboken Drakamöllans Kök kan vara det godaste brödet jag någonsin fått smaka.

För 2 bröd:
4 dl havregryn
7 dl vetemjöl
1,5 dl mörk sirap
1,5 tsk salt
1 msk bikarbonat
7 dl filmjölk
3 dl äpple (tärnade i ca 1 cm stora bitar med skal)
2 msk hasselnötter

Blanda alla ingredienser väl i bunke med hjälp av en träslev. Smörj två formar 2 x 1,5 liter (avlånga).
Häll i smeten och strö över hackade hasselnötter. Baka mitt i ugnen i 150grader för 1,5 timmar. Låt brödet svalna i formen.
Servera med saltat smör och kanske en god ost.


bloggavardetja

Att hålla bloggen i liv går inte lika bra som mitt faktiska matintag. Som ju sker varje dag och ganska ofta dessutom. Nu har en ny termin börjat så jag bör kanske komma tillbaka till rutinerna. Att sällskapas går det bättre med, soppgänget briljerar med allt från hemlagade hamburgare, Kristoffers och mitt fläsklägg och rotmos till ikväll där det vankas kalops signerat Josefine.

körv


hellocarbsiLoveU

Med rea-skinkan kan ni inte bara få pålägg utan också göra maträtter, som en krämig carbonara!








bästamåltiden

Müsli har gjorts många gånger förr härhemma, denna gång med 5 dl havregryn, 5 dl rågflingor, 2 dl hasselnötter, 2 dl sötmandelnötter, 1 dl linfrö, 2 dl kokosflingor som jag rostade ihop med 2 dl vatten och 2 matskedar olja, i en 175 g varm ugn för cirka 20 minuter (rör om då och då)

När det svalnat hällde jag i 2 dl gojibär och 2 dl russin. Delisch!

Nu när julskinkorna reas ut kan ni passa på att köpa de ekologiska varianterna, tillexempel på Coop för 29 kr/kg, sedan har ni pålägg för väldigt lång tid framöver..





/Tinny - The Müsliface!

RSS 2.0