kärlek

Man ska ju vara ödmjuk inför sina skapelser men tusan i hatten vad gott detta blev då! Eve gav mig recept på hemmagjord müsli. Ni måste göra detta!

5 dl havregryn
5 dl rågflingor
2 dl kokosflingor
2 dl solrosfrön
1,5 dl råsocker
2 dl nötter (jag tog 1 dl mandel och 1 dl hasselnöt)
2 dl vatten
2 msk olja

2 dl valfritt torkad frukt (jag tog 1 dl russin och 1,5 dl torkad blåbär)


Blanda alla ingredienser förutom den torkade frukten. Häll ut på en ugnsplåt och rosta på 200 grader i ca 20 minuter. Rör om varje 8e minut så allt blir jämnrostat.

Låt svalna och blanda sedan i russinen och blåbären (eller vad ni nu föredrar, torkade tranbär, hallon, dadlar, äpple)..

Påminner om crunchy fast mycket nyttigare och matigare. Nu längtar jag redan efter frukost.









midsommarmat

Långsamt rökt helgrillad gris och hela kycklingar fyllda med en ölburk (!) med lite öl, färska kryddor och citron.




snaily

I måndags körde vi syskon till pappa, Eve och Leo-Pascal för att hälsa på och få i oss lite god mat. Som förrätt lagade vi till (eller främst Kristoffer) sniglar (!) frästa i vitlök, smör, salt, persilija, svamp och lite chili. Med krutongerna till blev det riktigt gott! Till och med Leo kastade i sig sina och bad om en liten snigel till.

Huvudrätten var bacon- och salviainlindad fläskfilé med örter från deras trädgård, lammracks med söt tomatröra och smör- och persiljafrästa färskpotatisar.

Efterrätten var en gammal klassiker från Eve´s uppväxt i Kanada, smörat bröd som steks i lönnsirap med en citrusfruktsallad och grädde. Allt var riktigt riktigt gott, you try!




















manifesto testar


nu ligger Manifestos resultat uppe för den som vill se! http://www.manifesto.se/manifesto-testar-hollandias-tartor/


mix

Kristoffer äter för ett halvt landskap så då gör jag också det. Ugnsbakad falukorv med tomat, lök, champinjoner, färsk timjan från mammas koloni och en sås på matlagningsgrädde, tomatpuré och dijonsenap.




svamp thing

Jag och Kristoffer hälsade på i mammas koloni, hon odlar allt från sallad, örter och potatis till hösthallon och rabarber. Hela grönsaksavdelningen! Jag vill också ha trädgård och odla lite dill.



Flera sorters sallad



Kristoffer och svarträdisa



salladsblad



vallmo och jordgubbar



potatisplantor

svin

I lördags käkade vi på Bastard, med head to tail-tänket fick vi bland annat i oss grisfot..

Till förrätter delade vi en Bastardplanka och en Spetskål, nötter och boquerones-tallrik. Som huvudrätter tog vi in vedugnsrökt Margherita, Grisbog & svans med vita bönor, tomat & persilja  och sist Anklår "agrodolce" med linser & morötter. Sjukt gott, sjukt mättande. De snålar inte på portionerna och är mer måna om att skapa riktigt god mat än att lägga upp fint och smått, helt i min hungriga melodi.

Efterrätten blev Krusbärskräm med kaksmulor och kaffegrädde och en Fåryoghurtsorbet med citronverbena & olivolja. Krusbärskrämstallriken var gigantisk (och så god!)

Köket är helt öppet och löper som en rektangulär bar imitten av lokalen, kul att se kockarna arbeta bara någon meter ifrån ens bord.

Topp topp, 5 av 5!













ost

Nu när Kristoffer är nere var jag tvungen att köpa hem ostkaka...




the day after

Idag gick vi upp klockan ett och startade dagen med Brunch-Frunch-Frukost. Pannkakor, nybakat bröd, färsk potatis med matjessill, dill, ägg och bacon. GOTT!










Kristoffer & Tinny

smakis



TÅRTOR, vi testade tårtor på Manifesto idag. Kan ju inte bli mer nöjd, olyckligtvis ville min kamera inte vara lika glad så ovan är enda bilden jag fick fram.

1. Hallonmoussetårta med seg chokladbotten
2. Citronmoussetårta med mandelbotten
3. Nougat- och hasselnötstårta med mandel- och chokladbotten
4. Passionsfruktmousse med seg chokladbotten
5. Chokladtårta med grädde och jordgubbar

Vinnaren blev Passionsfruktmousse med seg chokladbotten, jag röstade starkast på Hallonmoussetårtan (hallon är mitt favoritbär/frukt/färsk föda) men kan intyga att passionen fick en stark 8 av mig.

De nya lokalerna som Manifesto flyttat in i var riktigt häftiga, och det är ett härligt gäng. Behöver ni någon form av reklam är det bara att vända er till Michael Nilsson. Jag ska definitivt försöka få praktik där sen!

tinny

manifesto testar



http://www.manifesto.se/manifesto-testar-bast-av-bramhults/


Idag är jag inbjuden att vara med i manifesto testar. Manifesto är en mediebyrå som pysslar med allt från sociala medier, platsmarknadsföring, strategisk design, inredning..

De har tidigare testat juice, smoothies och glassar så det är med spänd förväntan över vad som kan tänkas smakas upp idag. Återkommer!


tinny

damn

Sol och glass på Vanna Beach, happy happy. Daimglassen är ju en gammal klassiker och inte utan anledning!


lais

Detta ser kanske inte mycket ut för världen men Kristoffers koriandersallad och lax är to die for!

salladen:

avokado
tomat
gurka
salladslök
citronsaft
olivolja
koriander


ahh

Jag jobbade, det regnade. Jag slutade, det blev soligt. Efter att ha stoppat i mig en lax- och avokadomacka avslutar jag fina dagen med Nogger och The Tudors.


gott





Finaste Jennica har fyllt lite äldre vilket 15 flickor firade igårkväll. Fördrink var strawberry daiquries, mat oxfilé, chilimarinerad kyckling, ljummen potatissallad, hembakat bröd, ugnsrostade morötter... Efterrätt var en riktigt kladdig och god chokladtårta med hallon/maränggrädde, färska jordgubbar, hallon och passionsfrukt.

Vi avslutade kvällen runt 04-snåret med att dela en pizza på Big Mama´s. Återigen en helg som får 5 av 5 i betyg!

se en älg, svälj!

Frida tog studenten igår (i regnet) så maten jag fick i mig igår var kallskuret, potatisgratäng, kycklingklubbor, revbensspjäll, melon och massor av annan frukt. De fina tårtorna som deras mormor gjort var en studentmössformad-prinsesstårta och en grädd/jordgubbs-tårta.




bets

I torsdags kom blomqvist aka smeagol över, vi åt ugnsrostade rödbetor med chevré tillsammans med choritzoslantar och rostad parmaskinka samt sallad gjord av ruccola, mache, babyspenat, körsbärstomater, gurka, färsk mango och valnötter.


New York Memories

Igår besökte jag, enligt mig en av Sveriges bästa restaurangen, Råkultur.
Det är helt löjligt bra, fantastiskt mat, oerhört hög standard och prisvärt, vad mer kan man begära? När de nu dessutom har fått alkoholtillstånd och har öppet på kvällar.

De tar inga bordsbokningar, eftersom det är väldigt populärt är det ofta kö, men det är det värt.

Vi var två personer som delade på deras hyllningsrätt till en New York krog som heter Momofoku. Där finns en liknande rätt och råkultur har gjort deras version av den...genialt.

Ångade "pannkakor", Ris, Sallad, kimchi, koriandermajo, inlagd vårlök, marinerade böngroddar och ett stor bit gris (Fläsklägg). Tanken är att det ska vara som att äta tacos. Så jävla gott var det.

Känns dessutom ganska coolt att jag faktiskt varit på 3 av 4
Momofokurestauranger när jag var i New York i höstas.





Jag vet lite patetiska bilder (Ungefär som Tinnys brukar vara...)

Avsluta denna briljanta middag (Den är för 2-4 pers) med Jordgubbar, citrongrässocker och sötad soyamjölk.

Kristoffer

svennebanan

Ikväll körde vi på en svensk klassiker med familjen Nordgren.. tacos till middag och jordgubbar med vispad grädde.




kvällsmellis

Öresundsfil med råsocker och kanel, smörgås med medvurst, ost, babyspenat och gurka.




cherry

..en solig dag efter världens längsta parkhängande hade jag ynka 7 kr i plånboken och för dem fick jag hela 7 st fina körsbär av frukthandlaren! tips tips, de är riktigt goda nu.




glada dagar







Helgen har varit lika strålande som solen, först firade vi Erikas examen med champagne och plockbuffé, sedan firade vi vidare på lördagen i form av en Brasiliansk dag med grill i parken, volleyboll/footvolley, fruktiga drinkar hemma hos oss och dans på viva la fëte. Imorse samlade vi truppen på Debaser för brunch...

helgen får 5 av 5 tussar!

sjukhusmat

Igår körde jag och Robin till Kristianstad för att hälsa på fina lillebror på sjukhuset, dagens mat fick bli en falafel i bilen och en glass på en gräsmatta utanför entrén. Solen lyste på Leo-p som inte fått vara ute på de senaste 2 veckorna sedan olyckan. Magnum Golden får 3/5 glassar, god men inte purfekt!








sunny

Igår var min första riktigt lediga SOLIGA dag, mindre skola och jobb men mer park, äpple och sol.






njutbar

Idag umgicks jag och Lina över en lunch på Njutbar här i Malmö, jag tog veckans sallad som bestod bland annat av kräftstjärtar, bulgur, citronmajonnäs medans Lina tog en med kyckling och parmesanost. Senare kom David och Per så vi fick underlag att sitta där i nästan 3 timmar. Himla mysigt minsann och nu jobbar Jack från min gamla parallellklass där så ni får se till att dricksa extra mycket om ni går dit. Vilket ni bör.

4/5 kakor!

Njutbar har även en egen blogg: http://njutbar.se/blogg/




tinny

RSS 2.0