bigeater

OK. Brukar värdera mig själv som storätare men jag har inte så mycket att komma med jämfört med min bror.

Och nu snackar vi Kvällssnack..

Antal mackor: 9
Kristoffers andel: 8
Tinnys andel: 1
...


allheartday

Som tidig allahjärtansdag-present gav fina Amanda mig XOXO-te och mörk hallonchoklad.
Kömpisar, va, vilken grej!


söndagsbak

BAKA-tidning inspirerande till just bak och världens godaste bröd blev producerat. mmmm


thaisön

Söndag kan vara en rätt fin dag ändå, iallafall när arbetspasset bara består av 4 timmar och lite thaimat står på menyn. Skär upp kycklingfilé och fräs i olivolja, släng i champinjoner och smala morotsticks, salta & peppra, häll över kokosmjölk, finhackad röd chili och några limeblad. På Coop finns Mini Spring Rolls (vegetariska) som är riktigt goda att fräsa snabbt i olivolja och sedan sätta in en stund i ugnen (om ni inte har en fräsig fritös). Servera kycklingrytan med ris, vårrullarna, koriander och chilisås.


loaf

I fredags blev det köttfärslimpa med svampsås, kokt potatis och lingonsylt. Se under feb 2010 för recept!


kvällismellis

Igår slog jagvillintelagamattillmigsjälv-känslan in och varma mackor blev räddning. En med ost/skinka och en med salami, tillsammans med spenat, lite rester av bulgurn och kidneybönor blev det matigt och bra.

Ikväll vankas köttfärslimpa!



chokladtårta

Syskonlove från brorsan:


healty

Är lite inne på snäppet nyttigare mat just nu, i stil med mammas alla vegetariska skapelser vi fick som barn, idag blev det bulgur, kycklingfilé och frästa kidneyböner och svamp tillsammans med sallad på spenat, tomat, gurka, äpple (ingrid marie), avokado, mozzarella och solrosfrön.

Hmm har iofs ätit bakverk/kakor under de senaste 6 dagarna också, gäller ju att balansera blodsockret dåva ^^


brastart

Favorit på gröten just nu är linfrö, solrosfrön, russin, kardemumma, banan och lite hallon/björnbärssylt. Jag har allt ståendes i samma hylla (ja kanske inte bananerna och sylten då) så det går snabbt att bara hälla över.


snabbkyck

Nyttigt och snabblagat är att fräsa upp kycklingfilé, gul lök och vitlök, salta och peppra, hälla över krossade tomater med chili och sedan servera med ris, gärna kryddat med curry för smak och färg.


gott

perfekta vänner en söndag

frida20

I fredags firades Frida med chokladmousse och systemkamera!


lesognons

Chili con Carne är perfekt att göra storkok av och sedan frysa in. Precis som med det mesta i matlagning finns det inget perfekt recept, det gäller att smaka sig fram vilka kryddor, grönsaker och bönor som uppskattas bäst. Jag gillar vanliga kidneybönor och kikärtor, selleri, röd och grön paprika och såklart chili. Bäst tillsammans med pitabröd eller lantbröd och spenatblad.


gottskratt


Titta in på www.denbrunamaten.se
"Två samlingar receptkort från 70-talet, en grupp orädda matlagningsamatörer och alla möjliga nyanser av brunt"

eatingandnottalking

Det är ju förbannat tråkigt att äta sin egen mat av någon anledning. Tackar gudarna för mackor ibland. Som tur är äter jag kvällsmat ensam kanske max en gång i veckan, det finns nästan alltid någon form av fint sällskap, soppgäng eller annat(andra). Men ikväll blir det jag och boken Leadership från projektledningskursen som håller sällskap med en skål köttfärs från gårdagen tillsammans med gammaldags makaroner och spenat.


va?

Än gång fikade jag och kära mor på en konsthall någonstans här i Sverige, på tillhörande fiket serverades chokladbollar och på skylten stod där: bollar med afrikanskt ursprung.


fortfarandebästa

Frukosten är fortfarande det som gör att jag mer än gärna går upp på morgonen. Alltid hungrig när jag vaknar. Nu när föreläsningarna ligger på måndagar och fredagar håller jag gärna långfrukost, välkomna att joina.


två vänner

Currypasta och kokosmjölk passar fint ihop med kyckling och limeblad. Pastan smakar väldigt mycket (starkt) så ta i lite i taget och smaka av. Fräs upp kyckling, rödlök, morötter (eller bara de grönsaker du bäst tycker om, kanske sockerärtor, röd paprika, champinjoner..). Salta och peppra. Häll på kokosmjölk och blanda i currypastan och några limeblad, låt puttra och smaka av efter hand. Servera med ris eller frästa nudlar.


villha


Jag fick smaka sista rätten av Kristoffers 15-rättersmeny på nyårsafton, hallon med bränd vit choklad. ÅH!

urminsynvinkel


Köttfärssås gjord på nötfärs, massor med lök och chili. Buljong, tomatpuré, oregano och svartpeppar gör smaken godare.

RSS 2.0