senapsfrö

Picklade grönsaker:
Lägg champinjoner och buntlök i 123-lag, lägg i senapsfrö och saltgurka.

Ruccolapesto:
Mortla pinjenötter, ruccola, olivolja, salt, citronsaft. Smaka av efterhand.

Potatissallad med fetaost:
Blanda kokt mandelpotatis, fetaost, ruccolapeston, oliver.






Bostonteaparty

Egen "bostongurka"
123-lag: 1 del vinäger, 2 delar socker, 3 delar vatten.
Gurka, paprika, rödlök, senapsfrön. Hacka i småbitar, blanda till lagen och låt stå för en timme. Detta åt vi tillsammans med choritzo, vitlökskorv och Äppelchutney.




spoonery

Spoonery är ett nytt matställe nere vid slottstaden som serverar bra lunch och take away. Mycket av det goda som curry av lamm, chili på högrev, blåmusselsoppa.. Till maten får man deras surdegsbröd bakat i stenugn, som även går att köpa med sig hem. Rekommenderas! De byter meny varje vecka, www.spoonery.se

"Vår mat tar tid att laga men går snabbt att servera. 
Vi gör soppor, grytor och surdegsbröd, sådant som kan vara svårt att hinna med.

Mat som man mår bra av, med svenska smaker eller med smaker från hela världen. 
Lagat av råvaror från närområdet inspirerat av säsongerna, som det var förr. "

 

 

 


bär

Första svenska hallonen i år, Gröna butiken i Orelund. Smultron och hallon från Olseröd.



en dag i juli




Branteviksill - sillarnas sill



Bakad rimmad sidfläsk


Vi åker en liten österlentrip och upptäcke...

img_1592 (MMS)

Vi åker en liten österlentrip och upptäcker att den bästa musten kommer från KivikÅs.


Surströmming är en upplevelse

img_6037 (MMS)

Surströmming är en upplevelse


RSS 2.0