nuså

Större delen av våren har varit ett virrvarr av måsten i skolan, flytt till ny lägenhet och tankar på annat håll. Nu är jag dock mat- och skrivglad igen. Here we go:

Dinnör:

Hel grillad kyckling med chiliflakes och citron
Färskpotatis
Bönsalsa från Go Green (tips, ta salsa barbeque)
Spenatblad, fetaost, citron


Dessör:

Svenska jordgubbar
Naturell yoghurt
Riven lime
JA, det var fräscht.







Grill

Då var den första grillningen för i år avklarad! Det känns faktiskt lite magiskt...
Det blev Kycklinglever, Rostbiff och Päron.





Kycklinglever med syrade Puylinser:
Puylinser (Annan sort går också bra!)
Schalottenlök
Vitvinsvinäger
Kycklinglever
Päron

Koka linserna, hacka löken. Skölj av linserna så de svalnar. Blanda i löken och smaka av med vinäger, salt o peppar. Skär lite päron. Salta o peppra levern och grilla. Tar bara några minuter. Den ska vara lite röd inuti.



Rostbiff med Tzatiki, Rödvinsky och div Grönsaker.
Rostbiff (Kanske inte optimalt att grilla, men utbudet på Coop i Maglehem var inte i världsklass)
Paprika
Fänkål
Champinjon
Purjolök
Citron
Gurka
Korinader
Timjan
Ramslök
Persilja
Habanero
Matyoghurt
Lök
Socker
Rödvin
Kalvfond

Fixa en eld!



Köttet kryddades med koriander, chili, senapsfrön, peppar och salt.





Släng på en Bad Boy på grillen!
Grönsakerna, släng på dom också!




Tzatziki
Skär Gurka, Citron, Timjan, Persilja, Ramslök, Korinader, Habanero och blanda med Matyoghurt. Smaka av med Salt, Peppar och Citronsaft.

Rödvinsky
Karamelisera socker i en kastrull, tillsätt hackad lök, vitlök, timjan, lite morot.
Tillsätt rödvin, reducera till hälften. Tillsätt kalvfond, reducera till hälften. Sila.




Grillade Päron med Fil & Fläderglass

Päron
Mjöl
Havregryn
Smör
Socker
Florsocker
Flädersaft
Gräddfil (Eller Yoghurt, Filmjölk)
Harsyra

Fil & Fläderglass
Blanda Gräddfil med koncentrerad flädersaft och florsocker tills det smakar gott!
Om du har en glassmaskin, kör skiten. Annars häll i bunke, frys, rör om var 20:e minut tills den har fått bra konsistens.

Grilla päron!



Kaksmulor
Blanda med händerna, lika delar smör, socker, mjöl och havregryn.
Ungen på 150 °c tills de har fått fin färg.





RSS 2.0