traditionerskamanintebryta

Efter varje middag hemma brukar vi äta varsin (kan bli fler ibland) kanelpudradade chokladmandlar, för "att balansera blodsockernivån", bra ursäkt för sockersug. Hittas i naturgodishyllan.

tinny


cravings

Man vet inte om att man vill ha det, men när du ser finns det inget sötsug i världen som gör att du beställer något annat än en onsalakorvmacka! (okej en cookie fick följa med också)

   

Lilla kafferosteriet i Malmö är ett riktigt mysigt café med fina gamla möbler och egna små minirum att sitta i, surdegsbröd med onsalakorv, ost, lite salladsbestyr och citronolivolja var en höjdare idag. Nu har jag dessutom hittat en témojäng som jag vill ha, kan den vara från eva solo månnetro?

/Tinny


varmtomhjärtat

Jag har två favoriträtter att laga på vardagarna just nu:
Hoisinwok och snabb Viltgryta.

Hoisinwoken påbörjas genom att marinera valfritt kött, jag brukar använda fläskfilé, i vitlök, ingefära, färsk chili, hoisinsås (finns på de flesta affärer i asiatiska hyllan), peppar&salt och lite tamarisoya.

Morötter och salladslök strimlas, woka först köttet snabbt och dra åt sidan, woka sedan grönsakerna någon minut. Blanda slutligen kött och grönsaker, ngn matsked mer hoisinsås, liten skvätt grädde, peppar&salt, och grovhackad färsk koriander.

Servera med ris och du har en fräsch lättlagad thairätt.



Snabb viltgryta är också lättlagat, i frysdisken hittar du viltskav eller renskav. Fräs upp lökringar, häll i en skvätt konjak och låt puttra några sekunder. Det skurna viltköttet som alltså fortfarande är fryst, fräser du sedan upp tillsammans med konjakslöken till det ser brynt och fint ut, släng i lite svamp där kantareller är allra godast! I med grädde, vinbärsgele, lingon(rårörda eller sylt), pepper&salt. Servera gärna med kokt potatis och lingonsylt, DONE!



/Tinny

Mera mat

Två syskon med olika erfarenheter av matlagning men en delad kärlek för kokkonsten.

Kristoffer arbetar för LUX-koncernen i Stockholm som kock och kan därmed leverera ett och annat experimentellt lyxrecept medans Tinny  är en hemmaamatör i Malmö som tycker god mat är givet i vardagen och gärna med bakverk efteråt!


RSS 2.0