som den lilla tant jag är jag kakan på en servett med rosor på, fan

Idag är det jag, soffan, kakan, kaffet och reflektion x 2 som gäller för sen är det dags för TRE (3!) månaders långt sommerlove!



tinny

salmon

Idag är det/var det snart som bekant (hoppas jag?) morsdag vilken firades med laxpaket! Laxpaket är en av de många matbarndomsminnen jag har, det är klarar sig själv i ugnen och blir sanslöst gott.

Lägg ut ett dubbelt lager folie med en bit lax i mitten, salta & peppra, lägg på färsk dill, citron och några små klickar smör. Vid ihop folien till ett paket, dra in i ugnen på ca 200 grader för ca 20 minuter. Jag och kära mamasan åt laxen tillsammans med dillkokt potatis.

Enjoy mina dåliga mobilpics:







tinny


toast

Nu har jag provat Wasas nya frukostflingor i några dagar. Om jag jämför 4 crisp mix med bröd så detta flingornas rostemackor. Det är gott och frasigt men är kanske inte världsnyttig och mättar sådär. Det är dock ett strålande alternativ om müsli känns för torrt och crunchy känns lite väl godisaktigt. Finns i smakerna naturell och äpple.

2/5 tini-marieisar


Kvick

Vill ni slänga ihop en snabb pasta till lunch/middag kan ni göra som jag och jackline gjorde idag: Fräs upp strimlad fläskfilé, champinjoner och purjolök. Salta och peppra. Ta i en smaksatt creme fraiche t.ex med konjak och kantarell. Låt småputtra lite och smaka av med valfria kryddor (och koka någon god pasta under tiden). Lägg i delade körbärstomater och babyspenat i röran och servera sedan tillsammans med pastan och lite riven ost.





man kan ju nästan tro att detta är en frukostblogg..

Valio har tillfälligt besök i form av vaniljyoghurt med äpple och kardemumma! Jag älskar kardemumma och har det till och med som hemlig (inte längre) ingrediens i potatismos så denna blandning tyckte jag verkligen om. Helst tar jag en liten klick över en naturell yoghurt och sen någon form av musli till (Just nu provar jag Wasa 4 crisp mix, återkommer om det).

Jag måste baka Drakamöllans kardemummakaka och lägga ut för tusan, i den har jag tillsatt päron. Den är FAN-FREAKIN-TASTIC.


mangostan

Skånemejeriers Proviva har kommit med ett gäng nya smaker, änsålänge har jag provat Hallon/Granatäpple (supergod!) och Gul Kiwi/Mangostan.

"Mangostan anses som den allra bästa och finaste exotiska frukten. Drottning Victoria av England sägs ha blivit så förtjust i Mangostan att hon utnämnde den till sin favoritfrukt. Därav kallas den även för "Frukternas Drottning". Smaken är som en blandning av jordgubbar, vindruvor, aprikos, apelsin, ananas och persika. Mangostan är en genuin regnskogsplanta som är svår att odla i plantager. Efter det att man har planterat trädet så tar det 10 - 15 år innan man kan skörda de första frukterna. Fruktens tjocka skal har sedan århundraden använts som botemedel mot bl.a. malaria, dysenteri, diarré, eksem, psoriasis och feber."


Leo-p

Små barn ska äta sig mätta på god mat, leka hur mycket de vill och bara få vara glada. Fina lillebror Leo-Pascal har råkat ut för en hemsk olycka och alla tankar går till honom nu, du är bäst och starkast lilleman!






la passiona

Nya smaker är alltid kul att testa och Marabou har kommit med två limited editions (kommer ni ihåg förra sommarens choklad med jordgubbar?) Nya för i år är Passion med chili och Polka. Igår provade vi Passion och den får nog 3 av 5 tinisar, den var god och lite sötsyrlig av passionen men kunde nästan fått smaka liite mer chili. Men klart godkänd och är nog extra fin riktigt kylskåpskall. En annan sak som är intressant är varför jag gör som jag gör dagen innan en munta men kan påstå att det är simultanförmåga att varva rapportläsande med chokladbloggande. Kanske..




tinny

nu

Sparrissäsongen är kort så passa på att äta riktigt god och färsk just nu! Här nere i skåne startar den runt maj och inte längre än till midsommar. Från igår:


mängd

...kycklingwok, tacos, skagentoast, grillat, rabarberpaj, köttbullar och mos utan lingon, ryggbiff, exotisk fruktsallad med mangosorbet och vaniljglass, falafel, fläskfilé, lösgodis... man kan visst pressa ner mycket under några blogglösa dagar.

Mumsig fruktsallad till 4-6 personer får ni med hjälp av:

500 g Jordgubbar
1 Nätmelon
1 Banan
1 Ananas
2 Passionfrukter




lovesoup

Robin lagade till en riktigt god potatis- och purjolökssoppa igårkväll!


Recept:

6 potatisar
1 purjolök
1 gul lök
1 vitlök
6-7 dl vatten (med kycklingbuljong)


Dela potatisarna och löken. Koka ihop allt tills det är genomkokt. I med allt i en mixer och kör tills soppan är slät och fin. Smaka av med grädde (ca ½ dl) och dijonsenap (ca 1 msk), salt, peppar & timjan.

Servera gärna med krutonger, purjolök, stekt chorizokorv och något gott bröd!




tinny


kvällens

Jag äter alltid något ganska strax innan jag lägger mig, dålig vana enligt vissa men jag sover så himla mycket bättre om jag är mätt. En knäckebrödsmacka med lax och gräslök...


mat

I min hippa baristatröja avnjöt jag Robins middag i lördags och idag en måndagsburgare framför tvn. Jag är helt slut i huvudet efter en lång dag men ikväll kommer fina Sofie med energi! RIM.




gourm

Har stängt caféet 3 kvällar i rad. Nu är jag trött. Det känns inte som jag ätit någonting alls de senaste 3 dygnen men det har jag ju såklart, fast jag har nog bara inga fina bilder på det. En annan som kommer äta gott är kära Amanda. Snygg som hon är ska hon och hennes Gustav vara gäster hos en kock som ska laga till helgmeny till tidningen Gourmet. Så spana efter nästa släpp!


friggs

mitt tips: Friggs gröna te med smak av citron och fläder.
ert attgöraidag: drick kaffe hos mig på barista!


bild: http://www.sarakristoffer.com/365/wp-content/uploads/2010/02/feb_24.jpg

tinny


torssöndag

Dagen har verkligen varit som en söndag, har ätit frukost med Amanda, skruffat ihop Paris- och Brasilienboken och ätit soppa. Soppa är underskattat! Sjukt gott och bröd (solrosbaguett idag) vid sidan om är en självklarhet. mmm. Back to pluggandet.

Ps. Lina och Per, ni får komma hit så kan ni kolla in våra världsfina bilder från resan och kanske äta crêpes!




dryckning

Igår firade vi mitt-veckan på Debaser, förutom kycklingsallad och färsk tortellini fick vi oss rosévinet Via Del Campo, cognacen Hennessey (eller jag och Amanda luktade mest, blä) och cidern Somerset.







rödspätta

Idag lagade jag och systeryster till panerad färsk rödspätta med kokt potatis, tillsammans med en örtsås och en limesås. För att röra ihop örtsåsen: creme fraiche, finhackad gräslök, en skvätt olivolja(citronolivolja om ni har), peppar & salt och lite citronsaft. Rör ihop allt, klart på 1 sekund. typ. Limesåsen: finrivet skal av en lime, limesaft, en skvätt vatten, sweetchilisås och lite olivolja (åter igen, citronolivolja om ni har..) peppar & salt.

Eftersom vår gäst Rasmus är kräsen som bara den fick han pannkakor till middag och vi till efterrätt. MUM!







tinny

IIIkea

Alina ville köpa ramar så vi begav oss till IKEA för att även äta lunch, klassiska köttbullsmenyn kostar 16 kr(!) måndag-fredag och prinsesstårta med kaffe gick på hela 5 kr. Helt galet.

Vill någon förresten bestämma mötesplats för romantik kan ni bege er till närmsta pussruta!



tinny

Freebird

Igår var jag ledig och det måste man ju alltid fira med att äta mycket mat! Dagen började med standardfrukosten på 2 dl havregryn (Gyllenhammar´s) te, macka och frukt. Har varit lite "crazy" på sistone och varierat mitt grötätande ( men jordnötssmör, kardemumma, russin, banan kommer ändå alltid vara oslagbart ).

Sedan blev det brunch på gamla arbetsplatsen Långbro Värdshus. Åt självklart tills jag fick ont i magen...
Kvällen avslutades faktiskt med Findus Fiskgratäng och en enkel sallad, för jävla gott måste jag säga! Sen krängdes det Kardemummagifflar (ja, de nya från Pågen) och chokladglass med hallon, vattenmelon och godis.

Om allt går som planerat kommer jag att göra lasagne ikväll och i veckan väntas One tray bake chicken.... stay tuned!



sviss

Denna söndagen känns ju bara förbaskat bra, alla borde fira med:



tinny

Bästa kakan



MMmm Morotskaka...

Midweek Curry

Här kommer ett tips på en enkel curry!

Du behöver:
Kycklingklubbor eller innanlår
Gul lök
Tomater (Krossade går bra)
Röd Currypasta
Koriander

Fräs Lök (den ska svettas utan att få färg) med stälkarna från koriandern.
Lägg i kycklingen och currypasta, låt kyclingen få lite färg. Tillsätt tomater och eventuellt vatten, låt puttra i 40-60 min eller till köttet släpper från bena. Riv bort köttet från bena och släng den, koka i 5 min till och tillsätt rikligt med hackad koriander.
Servera med ris och creme fraiche (eller yoghurt). Yummie









Kris de kök

makememanna

ps. mannagrynsgröt. I tell you!



tinny

morgon

En ensam söndagsmorgon har varit det bästa på länge med kaffe i sängen och långsamt uppvaknande. Soundtracket har varit Ray LaMontagne med Empty (live)... lyssna.









tinny

3

Igår tränade jag och amanda oss helt svaga för att sedan äta 3-rätters här på mellangatan. Vi började med apelsin-brännvinssill på grov toast tillsammans med creme fraiche, babyspenat, skagenröra och cocktailtomat. Huvudrätten stod master chef Nordgren för med vitlöksfilé, sötpotatispure, rostade rotfrukter, rödvinssås, champinjoner och färsk sparris. Under en spelomgång av Backpacker (jag förlorade..) mumsade vi chokladkladdkaka med grädde och varma bär.

Tack vara en batteridöd kamera var nedan den enda bilden som jag lyckades få till.. men det andra var fint.

Happy lördag mina vänner!




tinny

dryck



Livets härligheter består inte endast utav mat, drycken är icke att förglömma. Pappa och Eve bjöd på Cremânt de Bourgognes bubbliga rosévin, GOTT! Från menyse.com:

Ursprung: Blason de Bourgogne, Crément de Bourgogne, Frankrike.
Pris: 89 Kr/75cl flaska
Årgång: 2008 SB nr: 7687.
Passar: som aperitif eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.
Serveringstemperatur: 8-10°C.
Doft: Elegant doft med inslag av smultron, kex, blodapelsin och jäst.
Smak: Torr, elegant, mycket frisk smak med inslag av hallon och bakat bröd.
Druvsort: 90% pinot noir och 10% gamay.


tinny

chicken on stick

Efter JC-jippot tog jag, Hanna, Lina och Amanda en snabb fika med kaffe och morotskaka (nu igen). Väl hemma serverades grönsaksnudlar och chilimarinerade kycklingspett!



tinny

dinner at daddy

Igår firade vi Alina hos dad, eve och leo. Örtugnsbakad kyckling med rotfrukter och olika sallader i citronvinegrette. Vit pannacotta med varma hallon och nougatpinne. Sist och sjukt mättande; apelsintryfflar.








dunderhungri

Efter skolan (och stan) blev jag en människa som helt tappat livsgnistan. Vissa blir irriterade och arga medans jag blir deppig om jag är hungrig. Lösningen blev en Café2000-sallad för 45 kr! Ligger vid cykelrondellen på lugnet, jag och Karin åt alltid där när cedel hade lokaler vid gustav adolfs torg. De gör världens bästa och största sallader och har godaste fetaosten i stan. Bara det!







super sweet 17

Fina lillasyster Alina fyllde så stort som 17 i lördags, hon och hennes lovvielovvieboyfriend Jonas kom över på lite morotskaka och prat om valborg i Lund (vilket var trevligt, knasigt, kul, knäppt, ledsamt och sjukt). Att Alina är 17 nu måste ju innebära att jag inte längre är 18..






RSS 2.0