2pita

Middagen idag blev gårdagens köttfärssås (som jag värmde upp med kidneyböner och lite extra chili) tillsammans med pitabröd.


varmatdag

Köttfärssås gjord på nötfärs äts rätt ofta här hemma, perfekt i lunchlådan, hyfsat nyttigt och mättar lagom. Godast tillsammans med ruccola och lite riven lagrad ost.






snacks

Småmat under veckan, Le petit pain au chocolat och Äggmacka med kaviar








seafoodwithpasta

Klassiker hos pappa & Eve; spaghetti med bläckfisk, blåmusslor, pappas egetbryggda äppelvin, lök, vitlök, chili och koriander (i stor mängd)







charcoal

Bröd med aktivt kol samt fänkål, russin och anis från Boulangerie. Ser fel ut, smakar rätt.






goingcrazyover..

osso bucco! Mustigt men friskt av citronen.. Det är riktigt gott!
Tidigare recept finnes här: http://syskonmat.blogg.se/2010/march/osso-bucco.html



mycketavdetta

Ja, fil- och müslibilder finns det i all oändlighet. Jag äter det eh.. ofta. Frebacos fullkornsringar med torkade hallon och jordgubbe och utan tillsatt socker ser och smakar faktiskt precis som de lockar med på omslaget. Jag slängde över lite linfrö också och kände mig glad.



memories

morfar i finkavaj och mormor i storköket








a prefect snack

Mellanfil med kiwi, knäckebröd, russin, linfrö och rabarberkompott


curryspice

Kyckling, Curry, Chiliflakes


belle


fettis

Semlor är faktiskt riktigt fint. Om jag får välja är en mjuk ganska matig bulle att föredra med en ganska tydlig smak av kardemumma, tillsammans med lättvispad fluffig grädde och massor med ganska grov mandelmass-smet. Självklart rikligt med florsocker. MUMS! Igår leverades lite semlor till Moccasin som snabbt sålde slut, kul!









grovt

Måndagsmiddag bestående av lite plock av kabanosskorv, köttfärs, vegetarisk böngryta och salladsblad


galantgarant

Garant som säljs på Willys och Hemköp är ju rent fantastiskt. Som eldorado. Fast godare, med bättre råvaror och himmelmycket snyggare design.


saldo

Simple and good, Laxmacka med pepparrotsvisp och avokado


snitsigdag

Som uppladdning för middagen arbetade jag loss i hela 4 timmar och gjorde utsiktsplatsen öresund med Kristoffer och Robin. Söndagar har en helt annan innebörd när det är soligt.


brajobbat

Oxkind i bourguignonstyle med syltlök, champinjon, timjan, puylins och rödvin tillsammans med mandelpotatispure med scharlottenlök och dill.. Trés bien söndagsmiddag signerat brodern.







sunshine

Brukar äta naturell fil eller yoghurt men min bror har fått mig att uppskatta Skånemejeriers Ekologiska a-fil med hallon eller svarta vinbär. Fint till frukosten.


25

Fina robin fyllde 25 och vi firade honom med princesstårta med lättvispad grädde och vaniljvisp, hallon och massor med marsipan.


badnews

Någon som håller med om att det låter fruktansvärt.. äckligt?


maithai

Kall glasnudelsallad med lime, chili och koriander tillsammans med vegetariska minivårrullar





chickensoup

Har haft en veckas sjukledigt från i stort sett allt för att sedan åka upp till GBG och jobba lite med Leksands Knäckebröd och Milkos ostar. Under mina ickefina sjukdagar tillsammans med brodern lagade vi till kycklingsoppa med fänkål och ingefära, var ganska efterlängtat att äta riktigt mat efter ett par dagar.






RSS 2.0