mästerkatten

I fredags fyllde ena syskonet av denna bloggen, Mästerkatten annars kallad Kristoffer, 25 år. Firandet i matväg bestod av pannkaksfrukost, morotskaka och goda drickor på Slottsträdgården, indiskt på Möllan och pizza från Lazio.



''




påskrester

Knäckebröd, kall skivad potatis, ägg, rödlök, ramslök och branteviksill.




diskodisko

Mästerkatten och Amatören tackar förresten för en riktigt bra och svettig kväll på Moccasin! Det blev en Moccanin kanske återvänder..






iminmage

käkat i veckan..






Ikvällisthekväll

Hej alla syskonmatgedignafans. Ikväll har just vi syskon lite klubbkväll på Moccasin där alla är välkomna från kl 20.00. Vi har väldigt generösa priser i baren, skön musik och utlovar fint påskfirande! Välkommen.


atpapaneve

Att komma ut till pappa, Eve och Leo-Pascal är ett riktigt fint söndagsnöje. Vi åt ugnsgrillad kyckling med en sallad på tomater, svarta oliver och koriander tillsammans med currykryddad matvete och puylinser, drack vitt vin och beundrade kvällsljuset. Currygrund: http://syskonmat.blogg.se/2009/december/currygrund-1.html







En del av Paradiset

Tror mig ha funnit en del av Paradiset i Olseröd. Där växer nämligen den bästa örten den svenska floran har att erbjuda. Pratar självklart om Ramslöken! Ramslök är sällsynt och förekommer i en del av de sydliga landskapen upp till Uppland. Den blommar endast maj-juni och växer i fuktiga lundar på mullrik jord och förekommer ofta talrikt där den etablerat sig. Första fynduppgift är från Gotland och publicerades år 1741. Det är bladen som äts och dessa har en mild smak av vitlök. Ramslöken är känslig för värme och bör inte upphettas, då dess smak- och näringsämnen går förlorade.




Kan i princip användas till all mat, just nu förtärs det dagligen på Mellangatan, Malmö... Testa att göra en potatissallad med färskpotatis (Den svenska kommer strax), Creme fraiche, Dijonsenap, Kapris, Ramslök och givetvis Salt o Peppar.

veckanspåmoccasin

Kristoffer lagar till godheter på Moccasin i veckan:

-Knaperstekt grissida och raita med gurka, mango, ingefära och koriander.

-Stekt hel forell med dillsmör, forellromsvinegrette och krispigt grönt.

-Chokladcreme med vaniljglass, kolasås, salta jordnötter och brynt vit choklad.








smakenärsombaken

Pratade om personliga favoriter i matväg där min vän Björn tipsade om jordnötssmör med ättiksgurka som pålägg. Känner spontant nej. Samtidigt kan jag få major cravings på smörgåsar med räkost och skivad banan. Så smaklökarna smickras ju av olika ting, tur är väl det. Även om jag vill sätta mig i kategorin matkunnig kan jag fortfarande tycka att makaroner med ketchup är något av det godaste som finns.

Det här skrev jag nog mest för att jag inte vill sätta igång med städningen. Jag ville egentligen tipsa om Kung Markattas jordnötssmör. Hej.



mussloretvino

Ikväll kom fina Josefine och Daniel över till mig och brodern. Självklart firade vi måndag med musslor, sol och vin. Fräs hackad scharlottenlök, plommontomater, rosmarin, chili, vitlök, svamp, chorizo i olivolja. Slå på vitt vin. Musslor. Svartpeppar och salt. När musslorna öppnat sig, häll i en skvätt grädde. Servera med rostad potatis och ett gott bröd.







hälsansjälv

Matvete med lagrad ost, kyckling med krossade tomater, vitlök, gul lök, kikärtor, spenat och balsamico. Gott och nyttigt I tell you.





shrimpies

Lagade till scampi med kokosmjölk, vårlök, sockerärtor, svamp, chili, koriander och limeblad. Fräs upp grönsakerna, salta och peppra, släng i scampin och fräs runt lite snabbt. Häll över kokosmjölken och några limeblad, eventuellt lite chilisås om ni vill ha extra sting. Puttra några minuter, rör i hackad koriander och servera med ris.




somallaandra

mja, för er trogna läsare finns jag även på twitter med de andra nördarna.. Så om blogginläggen sinar är jag mer aktiv där, ordar ibland om mat men mest annat blaj, anywho, twitter.com/tinnyohlsson

RSS 2.0