Currygrund
Vem gillar inte curry?
Jag brukar göra en grund som är mycket användningsbar. Det tar inte lång tid att göra och den håller lätt en vecka i kylen (den går ju dessutom att frysa). Det går alltså bra att öka och "kötta på" om man vill!
1 morot
2 schallotenlök
1 äpple
1 liten vitlöksklyfta
1 bit röd chili
1 matsked koncentrerad apelsinjuice
Currypulver
Hacka ner bitarna och fräs i olivolja, tillsätt massa curry, häll i lite apelsinjuice och vatten så att grönsakerna täcks. Låt puttra en stund tills grönsakerna blivit lite mjuka. Mixa slät i mixer/matberedare/med mixerstav.
- Stek kyckling och någon grönsak, släng i currygrunden, späd med lite vatten...kablam! världens currygryta.
- Koka grytbitar av lamm och kasta i currygrunden... kabang!
- Ånga några fiskbitar och stjälp ner currygrunden med vatten.... kapoff! så fixar du en god fiskgryta/soppa.
- Ja, ni fattar!
På söndag lägger jag upp några rätter jag gjort med denna förträffliga gula massa...
x Kristoffer
Jag brukar göra en grund som är mycket användningsbar. Det tar inte lång tid att göra och den håller lätt en vecka i kylen (den går ju dessutom att frysa). Det går alltså bra att öka och "kötta på" om man vill!
1 morot
2 schallotenlök
1 äpple
1 liten vitlöksklyfta
1 bit röd chili
1 matsked koncentrerad apelsinjuice
Currypulver
Hacka ner bitarna och fräs i olivolja, tillsätt massa curry, häll i lite apelsinjuice och vatten så att grönsakerna täcks. Låt puttra en stund tills grönsakerna blivit lite mjuka. Mixa slät i mixer/matberedare/med mixerstav.
- Stek kyckling och någon grönsak, släng i currygrunden, späd med lite vatten...kablam! världens currygryta.
- Koka grytbitar av lamm och kasta i currygrunden... kabang!
- Ånga några fiskbitar och stjälp ner currygrunden med vatten.... kapoff! så fixar du en god fiskgryta/soppa.
- Ja, ni fattar!
På söndag lägger jag upp några rätter jag gjort med denna förträffliga gula massa...
x Kristoffer
Kommentarer
Trackback