Currygrund

Vem gillar inte curry?

Jag brukar göra en grund som är mycket användningsbar. Det tar inte lång tid att göra och den håller lätt en vecka i kylen (den går ju dessutom att frysa). Det går alltså bra att öka och "kötta på" om man vill!

1 morot
2 schallotenlök
1 äpple
1 liten vitlöksklyfta
1 bit röd chili
1 matsked koncentrerad apelsinjuice
Currypulver

Hacka ner bitarna och fräs i olivolja, tillsätt massa curry, häll i lite apelsinjuice och vatten så att grönsakerna täcks. Låt puttra en stund tills grönsakerna blivit lite mjuka. Mixa slät i mixer/matberedare/med mixerstav.

- Stek kyckling och någon grönsak, släng i currygrunden, späd med lite vatten...kablam! världens currygryta.
- Koka grytbitar av lamm och kasta i currygrunden... kabang!
- Ånga några fiskbitar och stjälp ner currygrunden med vatten.... kapoff! så fixar du en god fiskgryta/soppa.
- Ja, ni fattar!




På söndag lägger jag upp några rätter jag gjort med denna förträffliga gula massa...

x Kristoffer

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0