dillochost

mmMMmm, igår sällskapades vi med Amanada, vilket självklart firades i matväg. Dillkött med potatismos (min hemliga ingrediens är kardemumma istället för muskotnöt) och Nordgrens Cheesecake, alldeles förträffligt!

Långkok är inte så jobbigt som det låter, när allt väl är i kastrullen sköter det sig själv, rätten från igår tog ca 1 timme allt som allt. Lite svårt att fota snygga gryt-bilder, men självklart hade vi fejkinlagd gurka till. OCH VI HAR ÖVER, priceless. I cheesecaken var botten gjord av digistivekex, smör, kanel och lite kardemumma.





tinny

Kommentarer
Postat av: Stolff

Fett!! Använder du ättika i grytan, det är helt klart en av de viktigaste ingredienserna när man gör lamm i dill? :)



Fejkinlagd gurka? What's that?

2009-12-10 @ 15:28:01
Postat av: Amanda

Det var sjukt gott! Det är fantastiskt att hälsa på er, man blir välgödd och glad. men du - var det inte pepparkaka också i botten på cheesecaken? Smakade så i alla fall, dvs:

-MUMS, ge mig mer!!

2009-12-10 @ 16:08:47
Postat av: tinny

Stolff-japp, ättika!

Amanda-nope, ingen pepparkaka, men kanelen och kardemumman gjorde nog sitt för julkänslan!

2009-12-10 @ 17:40:10
Postat av: tinny

men stoffe, läser du inte vår blogg! har ju skrivit om min fejkinladga gurka innan. Det är bara gurka skivad med osthyveln, lite vinäger, salt och citronsaft. ist good, I promise!

2009-12-10 @ 19:11:15
Postat av: Robin

världens godaste cheesecake!

2009-12-12 @ 15:51:19
URL: http://robin.nordgren.in
Postat av: Kristoffer

Jo det är kanske ok... jag tycker det är godare med riktig. Det går lika snabbt.



1 del ättika

2 del socker

3 del vatten



Hyvla ner gurkan!

2009-12-13 @ 00:09:41
URL: http://syskonmat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0