duärenriktigtspätta



Rödbetor är ju faktiskt riktigt gott, nykokta tillsammans med salt och smör, mm det måste jag göra snart. Ikväll blev jag serverad panerad rödspätta med rödbets- och kaprishack (eller Grenoble efter den franska staden). Kristoffer berättade att det var en klassiker som jag visst har missat. Gott, det var det iallafall! Prova!



4 st hela portionsspättor eller 2 stora
3 3 dl fint tärnade inlagda rödbetor
1 1 dl kapris
1 1 st gul lök
1 1 dl hackad dill
4 4 st citronklyftor
ströbröd till panering
200 200 g smör
salt och peppar

Gör så här

1. Salta och peppra fiskarna. Panera i ströbröd. Stek i rikligt med smör i en stekpanna, cirka 5 minuter på var sida.

2. Lägg upp fisken på tallrikar och håll dom varma i ugnen. Sila av smöret från pannan (om det har blivit för bränt). Hacka löken fint

3. Gör ren stekpannan och hetta upp den igen. Lägg i en rejäl klick smör som ska bli lite brynt.

4. Lägg i löken, rödbetorna och kaprisen och till sist dillen. Häll alltsammans över fisken. Serveras med citronklyfta och kokt potatis.



tinny


Kommentarer
Postat av: stolff

Nice one, but you have to buy Panko, strobrod sucks!

2009-12-09 @ 01:25:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0