Saffron

åhh att man måste berätta allting för dig Tinny!!

Saffran, som kommer från gula märken i saffranskrokus, är den dyrbaraste av alla kryddor.
Det krävs minst 100 000 — 150 000 krokusar, som måste plockas och rensas för hand,
för att utvinna ett kilo torkad saffran.
Nu vet ni..



Jag äter väldigt sällan saffransbullar, just eftersom de brukar vara så dåligt gjorda. Smakar deg eller så är de torra...nej det är en konst att kunna göra en bra saffransbulle....

hmm måste alltså testa mig fram i stan, jag skulle vilja påstå med stor sannolikhet att de godaste bullarna serveras på Xoko, Lux Dessert och Choklad och på Boulangerie...

Kristoffer

Kommentarer
Postat av: sofie

Hejhej!

Roligt att följa eran blogg,currygrunden får man ju nästan flashback till sommarens wraps ute i Bro(curry-curry och åter curry)



När får man höra om NY resan(!) över en lussebulle?



Må gott och rulla fram;P

Sofie

2009-12-09 @ 19:31:13
Postat av: Lina Lussekatten

Vadå, säger man saffranbullar?

2009-12-09 @ 21:45:23
URL: http://jesuisunepaparazzi.blogg.se/
Postat av: tinny

haha, tack Kristoffer, känner mig otroligt upplyst (aka jag visste det redan), Lina, jag vill gissa på: saffransbullar - sthlm och lussekatter - skåne

2009-12-10 @ 12:00:28
URL: http://syskonmat.blogg.se/
Postat av: Lina

Hrm. Näeh i Stockholm heter det väl lussebulle? Kärt barn...

2009-12-11 @ 14:51:24
URL: http://jesuisunepaparazzi.blogg.se/
Postat av: Kristoffer

Jag tror faktiskt att det är från person till person, inte vart man är bosatt.! Själv tycker jag lussebullar låter töntigt! hahaha

2009-12-13 @ 00:06:05
URL: http://syskonmat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0