Crème Anglaise (Vaniljsås)



500 g     Mjölk
1        Vaniljstång

125 g    Socker
120 g     Äggula (ca 6 st)

Dela vaniljstången, raspa och koka upp med mjölken. Låt vila 15 min.
Vispa äggula och socker luftigt.
Häll över mjölken och koka upp till 85 °C.
Sila och kyl snabbt.

Vill man ha en fylligare vaniljsås kan man byta ut hälften av mjölken mot vispgrädde. Kan varieras i oändlighet med, till exempel kanel, saffran, choklad, likör och sprit. Eller rasp från citron eller apelsin.

Det är absolut värt att testa, och köp nu för all del inte vaniljstången på ica... Det finns mängder av bra äkta vaniljstång, jag föredrar Tahitivanilj.
Kristoffer

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0