Ekotjat!

Blev sugen på risgrynsgröt efter Tinnys inlägg, varför är det så gott under vinter, jul men inte speciellt lockande under de övriga månaderna? Det är ganska intressant att man associerar mat så stark med tillfällen och tidpunkter.
Tänk säsongsmässigt och närproducerat! Genom att äta efter säsong stödjer man inte bara de lokala jordbruken, man får även de bästa råvarorna, eftersom de smakar som bäst just då. Miljön tar minst stryk då långa transporter försvinner.
När vi stöttar lokala producenter ser vi till att dom finns i framtiden och att vi får bra produkter. Stöttar vi dåliga får vi dåliga produkter. Vi har ett val och vi gör alltid ett val!!
Här är lite gröna produkter som är bra just nu:
Svamp
Potatis
Grönkål
Lök
Jordärtskocka
Kålrabbi
Kålrot
Morötter
Palsternacka
Pepparrot
Purjolök
Selleri
Rödbetor
Rödkål
Savoykål
Slånbär
Vitkål
Vitlök
Pumpa,
Svartrot
Tryffel, Gotland


Kristoffer

Kommentarer
Postat av: tinny

good saying bro, sant sant. Ikv ska vi laga hemgjord falafel!

2009-11-09 @ 16:05:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0