I Simrishamn säger man Lais...
Halstrad Lax med Koriander
En bit färsk lax med skinn
Tomat
Gurka
Paprika
Vårlök
Avokado
Koriander färsk
Röd Chili
Citron
Salta och peppra laxen rikligt.
Stek Laxen med skinnsidan neråt i lite olivolja på medelvärme.
Under tiden, skär grönsakerna i små tärningar.
Riv av skalet(cest) från citronen och blanda ihop grönsakerna
med citroncest, citronsaft, olivolja, salt, peppar och hackad koriander.
Man kan säga att man bör steka laxen 3/4 av tiden på skinnsidan.
När det är dags att vända laxen, stäng av plattan och vänd, låt laxen gå upp till 38 c° på eftervärmen.
(om laxen är väldigt tjock är det bättre att köra klart den in ugnen)
Förutom "laisen" åt jag också korianderkokt ris med gröna ärtor i.
Kristoffer
En bit färsk lax med skinn
Tomat
Gurka
Paprika
Vårlök
Avokado
Koriander färsk
Röd Chili
Citron
Salta och peppra laxen rikligt.
Stek Laxen med skinnsidan neråt i lite olivolja på medelvärme.
Under tiden, skär grönsakerna i små tärningar.
Riv av skalet(cest) från citronen och blanda ihop grönsakerna
med citroncest, citronsaft, olivolja, salt, peppar och hackad koriander.
Man kan säga att man bör steka laxen 3/4 av tiden på skinnsidan.
När det är dags att vända laxen, stäng av plattan och vänd, låt laxen gå upp till 38 c° på eftervärmen.
(om laxen är väldigt tjock är det bättre att köra klart den in ugnen)
Förutom "laisen" åt jag också korianderkokt ris med gröna ärtor i.
Kristoffer
Kommentarer
Postat av: tinny
detta ska vi laga i veckan! mums
Trackback