menyálagrandpapá

Hembesöket hos pappa innebar träff med Eves härliga canadensiska papá och som vanligt mycket god mat, vi började med lite senaps - konjaks- och chilisill, ägg, knäckebröd, rödlök och dill.




Huvudrätten blev en fisk- och skaldjursoppa med saffran, grädde och en lite koriander och lime.



Sist med inte minst mättande fick vi vit chokladpannacotta med hallonbärsås och Leo-Pascals chokladrulltårta.



recept på pannacotta:

Pannacotta:
2 2 dl vispgrädde
2 2 dl mjölk
75 75 g strösocker
4 4 st blötlagda gelatinblad
240 240 g vit choklad, hackad
Halloncoulis:
250 250 g hallon
florsocker

Gör så här

1. Blötlägg gelatinbladen i vatten 20 minuter innan tillagning. Koka sedan upp grädden och mjölken i en kastrull. Tillsätt sockret och chokladen. Krama ur gelatinet och lägg ner det också. Låt allt smälta under omrörning.

2. Sila bort överflödig vätska och häll sedan upp allt i portionsformar. Låt stelna i kylen i ett par timmar.

3. Mixa hallonen till en puré med en stavmixer (eller gaffel). Sila bort kärnorna med en finmaskig sil och smaka av med florsocker. Vänd sedan i de färska bären. Servera med pannacottan!

tinny


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0