varmtomhjärtat

Jag har två favoriträtter att laga på vardagarna just nu:
Hoisinwok och snabb Viltgryta.

Hoisinwoken påbörjas genom att marinera valfritt kött, jag brukar använda fläskfilé, i vitlök, ingefära, färsk chili, hoisinsås (finns på de flesta affärer i asiatiska hyllan), peppar&salt och lite tamarisoya.

Morötter och salladslök strimlas, woka först köttet snabbt och dra åt sidan, woka sedan grönsakerna någon minut. Blanda slutligen kött och grönsaker, ngn matsked mer hoisinsås, liten skvätt grädde, peppar&salt, och grovhackad färsk koriander.

Servera med ris och du har en fräsch lättlagad thairätt.



Snabb viltgryta är också lättlagat, i frysdisken hittar du viltskav eller renskav. Fräs upp lökringar, häll i en skvätt konjak och låt puttra några sekunder. Det skurna viltköttet som alltså fortfarande är fryst, fräser du sedan upp tillsammans med konjakslöken till det ser brynt och fint ut, släng i lite svamp där kantareller är allra godast! I med grädde, vinbärsgele, lingon(rårörda eller sylt), pepper&salt. Servera gärna med kokt potatis och lingonsylt, DONE!



/Tinny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0