ris med otto

I måndags lagade jag till svamprisotto till mig och Alina, yum! Köp Aboriris (risottoris står det ibland på förpackningen), koka upp ca 8 dl vatten + grönsaksbuljong. Fräs skogsvamp, lök, vitlök, och 3 dl ris i olivolja. Häll i ngn deciliter av buljongen, låt det riset suga upp vätskan och tillsätt sedan mer buljong. Fortsätt så tills riset blir krämigt (tar ca 25-30 minuter). Rör ner riven parmesanost, ev lite matlagningsgrädde, krydda gärna med örter, salta och peppra. Bäst tillsammans med ugnsbakad kycklingfilé (kanske inlindad med parmaskinka) eller något gott kött.



tinny




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0