cremechamp
I fredags var det min tur att bjuda på soppa till vårt lilla veckogäng vilket blev en mycket trevlig fredagsafton. Maten som serverades var krämig champinjonssoppa med rostad parmaskinka och osttoast.
4 portioner
500 g färska champinjoner
1 gul lök
En klick svampkräm eller 1 tärning buljong
5 dl vatten
5 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
bladpersilja eller gräslök
lite smör
Spara 5-6 champinjoner till senare. Finhacka de övriga samt löken och fräs i smör några minuter i en stor kastrull. Häll på vatten, grädde och svamokrämen/buljongen. Låt koka 10-15 minuter. Skiva och stek champinjonerna som är över snabbt i lite smör. Mixa soppan slät med en stavmixer, eller i en vanlig mixer, smaka av med salt och peppar, häll i champinjonskivorna och garnera med persilja eller gräslök.
Kommentarer
Trackback